FILIALA JUDEȚEANĂ VASLUI
A ASOCIAȚIEI COMUNELOR DIN ROMÂNIA

Comuna Coroiești

Comună membră ACoR din 30.11.2004

Prin HCL nr. 22 din 30.11.2004 comuna Coroiești a devenit membru al Asociației Comunelor din România

Descrierea comunei

Pe teritoriul comunei au fost descoperite trei urme de locuire omenească, începând cu epoca bronzului (perioada Cultura Nouă) .
Denumirea comunei Coroiești derivă de la numele unui mare boier, pe nume Coroi, a cărui moșie se întindea in jurul actualei comune, aproximativ cu doua veacuri in urma . Dintre localitățile comunei, de origine răzășească (sec. XV) a fost satul Coroieștii de Sus, care, după spusele localnicilor purta numele de Slobozia, apoi Movileni . De-a lungul secolelor, țăranii si-au pierdut pământurile datorită spolierii la care erau supuși de proprietar, și denumirea satului s-a schimbat luând numele celui care exploata munca localnicilor.

Din punct de vedere geografic, comuna Coroiești este situata in partea de  sud –vest a județului Vaslui, reședința comunei, satul Coroiești, se afla la 68 km depărtare de municipiul Vaslui prin municipiul Bârlad si la 16 km de Bârlad . La N se învecinează cu comuna Puiești, la est cu comunele Pogana și Ciocani, la sud cu comuna Ivești si la vest cu județul Bacău .

Nu are o stemă aprobată prin H.G.

Cristian LUNGU

PRIMARUL COMUNEI

Date de contact:

 Website: www.primariacoroiesti.ro
 E-mail: primariacoroiesti_2007@yahoo.com
 Telefon: +40 372 772 353