FILIALA JUDEȚEANĂ VASLUI
A ASOCIAȚIEI COMUNELOR DIN ROMÂNIA

Comuna Rebricea

Comună membră ACoR din 25.10.2017

Prin HCL nr. 59 din 25.10.2017 comuna Rebricea a devenit membru al Asociației Comunelor din România

Descrierea comunei

Satul Rebricea este așezat pe Valea Rebricea, care străbate comuna ca o axă centrală pe direcția N-S. Acest sat a luat ființă în 1881, prin împroprietărirea veteranilor de la 1877.
Satul Rateșu-Cuzei se află puțin mai la sud, la contactul dintre clina estică a dealului Rebricea și lunca Văii Rebricea. Ambele sate sunt paralele cu cale ferată Vaslui-Iași și sunt străbătute de o porțiune a șoselei modernizate care leagă cele două orașe.
Satul Sasova, situat la contactul șesului Văii Rebricea cu baza dealului Sasova, a fost colonie de sași înființat în 1340, de unde îi vine și numele, fiind cel mai vechi sat din zonă.
Satele Draxeni, Tufeștii de Jos și Bolați se aflã în estul comunei, pe Valea Draxeni-Bolați.
Satele Tatomirești și Măcrești sunt situate în nord-vestul comunei, pe valea pârâului Tatomirești, între clina vestică a dealului Fagului și clina estică a dealului Tatomirești.

Situată în partea de nord a județului Vaslui la limita cu Județul Iași, comuna Rebricea este una dintre cele mai dezvoltate comune din județul Vaslui cu importante proiecte în domeniul agricol și economic.
Apariția și dezvoltarea comunei se datorează în principal existenței vechiului drum care trecea pe traseul Tecuci – Bârlad – Iași prin Scânteia și prin înșeuarea Bordea. Drumul era cunoscut sub numele de „Drumul Bârladului” sau „Drumul cel Mare al Moldovei”, actualmente transformat în drum județean, cu trafic moderat.
Vecinii comunei Rebricea sunt comunele: Tăcuta și Dănești la est, Șcheia la nord-vest, teritoriul administrativ al orașului Negrești la vest, Scânteia la nord, Zăpodeni la sud-est și Vulturești la sud-vest.

Nu are o stemă aprobată prin H.G.

Valerică RADU

PRIMARUL COMUNEI

Date de contact: