FILIALA JUDEȚEANĂ VASLUI
A ASOCIAȚIEI COMUNELOR DIN ROMÂNIA

Comuna Duda-Epureni

Comună membră ACoR din 06.12.2017

Prin HCL nr. 55 din 06.12.2017 comuna Duda-Epureni a devenit membru al Asociației Comunelor din România

Descrierea comunei

Pe teritoriul comunei au fost descoperite 9 urme de locuire omenească, începând cu epoca paleolitică. Satul Epureni s-a dezvoltat la începutul secolului al XVII lea pe moșia familiei Iamandi, care a adus clăcași de pe alte moșii ale sale.
Se crede că familia Epureanu care a stăpânit pe aceste locuri a dat denumirea satului. Satul Valea Grecului, așezat la 8 km est de Epureni, se crede că își trage numele de la vechii proprietari greci din Fanarul Constantinopolului. Moșia Epureni a aparținut familiei Iamandi, de origine fanariotă, care a asuprit peste 150 de ani pe clăcașii din Epureni și satele vecine.

  • Epureni – sat, reședință a comunei Duda Epureni, situat pe izvoarele pârâului Recea, la nord – nord – est de orașul Huși, cu urme de locuire omenească din epoca neolitică, cultura Cucuteni și mai ales din sec I i.e.n. economia are caracter agricol.
  • Bobești – sat, comuna Duda Epureni, situat pe Valea părăului Bobești, afluent pe dreapta pârâului Lohan. Economia are caracter agricol.
  • Duda – sat, comuna Duda Epureni, situat spre izvoarele pârâului Valea lui Ivan, pe un teritoriu locuit încă din epoca fierului (perioada Hallstatt). Din anul 1968 a fost înglobat și Satul de la sud numit Novaci. Economia are caracter agricol.
  • Novaci – sat situat pe cursul superior al pârâului Ivan. în anul 1968 a fost înglobat la satul Duda, comuna Duda-Epureni.

Comuna Duda-Epureni are o suprafață de 7404 ha și este formată din satele Epureni, Bobești, Duda și Valea Grecului. Comuna este situată în partea de nord -est a județului Vaslui.
Reședința comunei, satul Epureni, se află la 52 km de municipiul Vaslui, prin orașul Huși, și la 4 km de orașul Huși.
Se învecinează la nord cu următoarele comune: Drânceni, Arsura, Bunești-Averești, la est cu râul Prut și comuna Stănilești, la sud cu orașul Huși și la vest comuna Tătărani.

Nu are o stemă aprobată prin H.G.

Petrică CHIRIAC

PRIMARUL COMUNEI

Date de contact:

 Website: duda-epureni.ro
 E-mail: primariadudaepureni@yahoo.com
 Telefon: +40 235 473 888